علائم سرطان پستان

 سرطان پستان علایم متفاوتی دارد. لازم نیست همه ی این علایم در یک فرد وجود داشته باشد، بلکه در اکثر موارد تنها یک یا دو علامت در بیمار دیده می­شود. این علایم عبارت است از:

توده يا تومور پستان

ترشح از نوك پستان

تغييرات پوست پستان

تغييرات نوك پستان

بزرگي غدد لنفاوي زير بغل

تغييراندازه پستان

تهاجم به اعضاي ديگر(متاستاز)

توده يا تومور پستان

توده شايعترين علامت سرطان پستان مي باشد كه در اغلب موارد توسط خود بيمار بصورت اتفاقي كشف مي شود و در بقيه موارد توسط پزشك در معاينه باليني مشخص مي شود. اين توده ممكن است دردناك باشد ولي در اغلب موارد بدون درد است. و از آنجا كه هم در بيماري هاي خوش خيم و هم در سرطان پستان مي تواند ديده شود، بهتر است در صورت لمس هر توده در پستان جهت بررسي آن به پزشك مراجعه نماييد. در بعضي موارد سرطان پستان بصورت توده هاي متعدد بروز مي كند باید توجه داشت که قضاوت در مورد خوش خیم یا بد خیم بودن توده بعهده پزشک معالج بوده و پس از بررسی های دقیق مقدور خواهد بود.

ترشح از نوك پستان

ترشح از نوك پستان معمولاً به دنبال بيماري هاي خوش خيم پستان ايجاد مي شود. با اينكه ترشحات نوك پستان معمولاً همراه با سرطان پستان نيستند، ولي به علت احتمال وجود سرطان در برخي از موارد، بررسي دقيق آنها ضروري است.

ترشحاتي كه شك به وجود سرطان را بر مي انگيزند :

ترشحات خوني يا آبكي

ترشحاتي كه خودبخودي و بدون فشار خارج مي شوند.

ترشحاتي كه از يك پستان و از يك مجراي نوك پستان خارج مي شوند.

ترشحاتي كه همراه با توموري در پستان باشند.

تغييرات پوست پستان

اين تغييرات به صورت فرورفتگي و يا كشيدگي پوست پستان بروز مي كنند. فرورفتگي پوست پستان ممكن است بطور ثابت و مشخص وجود داشته باشد و يا در حالات خاصي از معاينه پستان ديده شود. در بعضي موارد، چسبندگي تومور سرطاني به قسمت زير پوست، باعث تغيير شكل پستان مي شود. تغيير شكل هاله اطراف نوك پستان نيز مي تواند دليل بر وجود بافت سرطاني در زير آن قسمت باشد. تهاجم تومور سرطاني به پوست ممكن است باعث ايجاد زخم در پوست شود. همچنين ورم در پوست پستان و شبيه شدن آن به پوست پرتقال نشانه‌ي پيشرفت بيماري است.

 

تغييرات نوك پستان

در بعضي افراد فرورفتگي نوك پستان ممكن است بعد از شيردهي يا پس از دوران بلوغ ايجاد شود كه قابل برگشت است ولي در سرطان، اين فرورفتگي حالت ثابت دارد و با معاينه دقيق پستان ممكن است وجود غده اي در زير نوك و هاله پستان مشخص شود.

     نوعي از سرطان پستان نيز به نام بيماري پاژه وجود دارد كه در آن تغييرات پوستي نوك پستان بصورت ضايعات اگزمايي (شبيه به حساسيت پوستي) ديده مي شود. علائم اين بيماري شامل خارش، سوزش، قرمزي، سفتي و پوسته پوسته شدن نوك پستان مي باشد كه بتدريج و در صورت عدم درمان، بيماري به هاله اطراف نوك پستان و پوست نيز گسترش مي يابد.

بزرگي غدد لنفاوي زير بغل

همانگونه كه قبلاً گفته شد، سلولهاي سرطاني توانايي پخش شدن از طريق خون و لنف وتهاجم به ساير نقاط بدن را دارند. شايعترين محل تهاجم سرطانهاي پستان به غدد لنفاوي زيربغل مي باشد. گاهي بزرگي غدد لنفاوي، همراه با لمس غده‌اي واضح در پستان است ولي گاهي غده مشخصي لمس نمي شود. آنچه از اهميت ويژه اي برخوردار است اين موضوع است كه بزرگي غدد لنفاوي زيربغل مي تواند به دليل ضايعات خوش و حتي التهاب ها و ضربه به ناحيه دست و يا پستان باشد. بنابراين اگرچه اين علامت بيمار را به سمت بررسي هاي بيشتر هدايت مي كند ولي بايد دانست كه اين حالت از ابتدا نگران كننده نيست.

تغييراندازه پستان

گاهي اوقات به علت بزرگي بيش از حد يك تومور و يا التهاب قابل توجه دور تومورهاي كوچكتر، پستان در يك طرف، بطور واضحي بزرگتر از طرف مقابل مي شود. البته اندازة دو پستان در افراد سالم نيز كاملاً مشابه نيست ولي بزرگي يك پستان نسبت به طرف ديگر كه اخيراً ايجاد شده است، بايد مورد توجه قرار گيرد و با انجام معاينه از عدم وجود توده و سلامت پستان مطمئن شد.

تهاجم به اعضاي ديگر(متاستاز)

     ندرتاً سرطان پستان بدون هيچ علامتي در خود پستان، علائمي در اعضاي ديگر نشان ميدهد كه ممكن است بصورت درد استخواني در يك محل خاص، تنگي نفس به دنبال درگيري ريه، زردي و ساير علائم ناشي از بزرگي كبد و… باشد. در اين موارد معاينه دقيق بيمار و بررسيهاي تشخيصي مي توانند وجود بيماري را در پستان مشخص نمايند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها